Complimenten geven

Complimenten geven

 

Alle scholen zijn weer begonnen. Hoe gaat het bij jullie? Weer in het school- en sportritme? Hoe zit jouw kind in zijn of haar zelfvertrouwen? Hier ging schoolweek één lekker, maar na week drie hebben mijn kinderen zo nu en dan een korter lontje.. Daarom geef ik weer wat extra complimenten de komende tijd.

Ik word zelf echt blij als ik een oprecht compliment krijg. Niet zo vreemd. Want als je een compliment krijgt maak je dopamine aan in je hersenen. Dat effect kan een like op Instagram of LinkedIn ook op je hebben. Je lichaam wil die dopamine shot graag nog een keer dus ga je het gedrag herhalen. Zo werkt het ook bij kinderen. Geef je een compliment over bepaald gedrag, dan is de kans groot dat je kind dat gedrag opnieuw laat zien.

Het effect van een compliment

Je kunt het zelfvertrouwen van je kind echt een boost geven met een mooi compliment. Maar met een compliment kun je een kind ook onzeker maken. Kies je woorden dus goed. Geef liever geen compliment gericht op het resultaat. Stel je zegt: “Wat kan jij goed voetballen!”. Dat kan een kind even trots maken, maar wanneer een training of wedstrijd dan een keer minder gaat, dan kan een kind enorm balen.

Welke complimenten werken wél?

Waar kun je allemaal complimenten over geven?

  1. Over het karakter van je kind. Bijvoorbeeld over hoe enthousiast je kind is, hoe moedig, hoe behulpzaam.
  2. Over dat je kind onderdeel is van jullie gezin. “Ik ben zo blij dat ik jouw moeder ben”.
  3. Over de moeite die je kind ergens voor doet. “Knap dat je er zo hard aan hebt gewerkt!” 4. Als je kind iets bereikt heeft. “Wow! Super dat het je gelukt is!”
  4. Over de vriendjes van je kind. “Wat heb je toch fantastische vrienden!”

 

Foto: Unsplash

2 reacties

Ik ben erg blij om dit prachtige getuigenis van mij te delen. Mijn leven is in 48 uur totaal veranderd. Ik kan mezelf in de spiegel zien en glimlachen. Voor het eerst in tijden heb ik vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten. Mijn man kwam terug in zijn leven met de hulp van Dr.Zaka. Hij verontschuldigde zich 48 uur na het maken van de spreuk. Hij zei dat hij besefte dat hij nooit echt wilde scheiden; hij kon niet omgaan met de emotionele bagage die ik altijd met me meedroeg. Hij zei dat hij het gevoel had dat hij een negatieve invloed op mijn leven had en dat hij dacht dat het het beste was om te vertrekken. Hij zei ook dat het moeilijk was dat ik steeds over het verleden bleef praten. We hebben elkaar allebei vergeven. (Mijn terugbetalingscontrole kwam zo snel en ik kreeg te horen dat het een paar maanden zou duren). Ik ben het levende bewijs van wat Dr.Zaka kan. Heel erg bedankt Dr.Zaka voor het geweldige dat je in mijn huwelijk hebt gedaan. Ik ben nu zo blij. Met jouw hulp konden we elkaar de waarheid zien en vertellen. Ik had nooit gedacht dat spreuken eerder een paar zouden kunnen helpen, ik ben erg blij om contact met je op te nemen en te initiëren om het allemaal te laten gebeuren. Iedereen met een probleem kan contact opnemen met Dr Zaka Whatsapp-nummer: +2348082943805, e-mail. drzakapricedsolution@gmail.com

Rose

Altijd goed om hier weer eens aan herinnerd te worden. Mijn dochter van 3 zit nu in een nieuwe groep op het kinderdagverblijf en ze vindt het ontzettend spannend. Die extra complimentjes zijn dan zo belangrijk om te geven.

Angie

Reactie plaatsen