samen stil staan bij de dag

Hoe dankbaarheid bijdraagt aan een groter geluksgevoel

Ken je ze? Van die fijne zomeravonden waarbij het al lang bedtijd voor je kind is geweest, maar je nog heerlijk buiten zit te genieten?

Als volwassene ben je je vaak bewust van deze momenten. Je staat even stil bij de dag. Kinderen staan niet altijd bij stil bij dit soort momenten, ook al leven kinderen vaak in het nu. Door je kind een aantal vragen te stellen, kun je samen stil staan bij de dag. Bespreek wat jullie leuk vonden en waar jullie van hebben genoten. Zo train je samen om dankbaar te zijn en waardeer je de goede dingen in het leven.

Voordelen van dankbaarheid

Het trainen van dankbaarheid heeft allemaal voordelen. Als je dankbaar bent, maken je hersenen allerlei stoffen aan, waaronder dopamine en serotonine. Dopamine zorgt voor een gevoel van geluk. Serotine heeft een positieve invloed op het geheugen, zelfvertrouwen en slaap. Oftewel, superstofjes voor je lijf!

Hoe stimuleer je dankbaarheid bij je kind?

Met deze 5 vragen kun je hier samen met je kind bij stil staan. Het zijn eenvoudige vragen, al moet je soms wel even na denken over het antwoord. Het is een mooie manier om samen te waarderen wat jullie hebben.

  1. Wat is het mooiste dat je vandaag hebt gezien?
  2. Wat is jouw favoriete plek deze vakantie?
  3. Noem 3 dingen die je vandaag het leukst vond.
  4. Voor welke geur ben je vandaag dankbaar?
  5. Waar heb je deze vakantie het meest van genoten?

 

Wij horen natuurlijk graag jullie antwoorden op deze vragen. Leuk als je ze deelt via mail of Instagram.

Reactie plaatsen