Onze selectie TED talks over groei-mindset en nieuwsgierigheid

Onze selectie TED talks over groei-mindset en nieuwsgierigheid

Als Wahoe is het onze missie om een groei-mindset bij kinderen te stimuleren. Op school is hier niet altijd even veel aandacht voor dus helpen we jou als ouder hierbij. 

Onze activiteiten prikkelen de nieuwsgierigheid van jouw kind laten jouw kind zelf experimenteren en ontdekken hoe iets werkt.

De volgende drie TED talks gaan over nieuwsgierigheid en een groei-mindset en wij vinden ze enorm inspirerend en delen ze graag met je.  

Carol Dweck

Carol Dweck is auteur van het boek Mindset. Bekijk haar TED talk over de kracht van de woorden "nog niet" waarin ze ingaat op de growth mindset. 

 

 

Eduardo Briceno

Eduardo Briceno vertelt in zijn TED talk How to get better at the things you care about over de learning zone en de performance zone. Hij maakt hierin een mooi onderscheid in leren en presteren. Zoals dat je als je leert, je juist de ruimte moet krijgen om fouten te maken omdat het doel is dat je beter wordt. Dat is echt iets anders dan presteren en vraagt dus ook om andere omstandigheden. 

 

 

Matthias Gruber

Welke boomsoort heeft vierkante wortels? Met deze vraag begint de TED talk van Matthias Gruber.

Wat doet het niet weten van het antwoord met je? Frustreert het je of maakt het je juist enthousiast om het antwoord te achterhalen? In This is Your Brain on Curiosity gaat Matthias Gruber in op het neurologische proces van nieuwsgierigheid. 

Reactie plaatsen