Jenna van Wahoe Edubox

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag en antwoord er niet tussen? Stuur een bericht via het contactformulier en we reageren zo snel mogelijk.

Kan ik ook een abonnement nemen?

Op dit moment kun je alleen losse Wahoe Eduboxen kopen. Ondertussen werken wij hard door om een Wahoe Edubox abonnement te kunnen gaan aanbieden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hiervan op de hoogte te blijven en/of volg ons op onze Instagram en Facebook.

Wat heb ik zelf nodig aan materialen?

Alleen een schaar en stiften. De andere benodigdheden zitten in de box.

Waar komen de materialen in de box vandaan?

Een deel van de materialen kopen we in en een deel produceren we zelf. We kijken daarbij steeds wat het beste is vanuit beleving en duurzaamheid.

We ontwikkelen onze boxen zo duurzaam mogelijk. We kijken naar de herkomst van materialen en produceren waar mogelijk in Nederland en Europa. Daarnaast gebruiken zoveel mogelijk gerecycled materiaal. We gebruiken een 3D-printer om specifieke onderdelen te maken. De inkt hiervan bevat melkzuur verkregen uit landbouwgewassen zoals maïs en suikerriet en is daardoor biologisch afbreekbaar.

Omdat we een start-up zijn en op de kosten moeten letten om de Wahoe Eduboxen betaalbaar te houden, blijft dit een uitdaging. Maar een uitdaging waar we ons écht hard voor maken.

Kan ik een Wahoe Edubox cadeau geven?

Ja dat kan zeker! Je kan een Wahoe Edubox kopen en door ons laten inpakken en er een kaartje bij laten schrijven. En dan zelf geven óf door ons laten bezorgen.

Kan ik een box retourneren?

Alleen niet geopende Wahoe Eduboxen kunnen geretourneerd worden. Dat kan door een box naar een van onze ophaallocaties te brengen of door de box per post te retourneren. Je betaalt dan zelf de verzendkosten.
Zie ook de Algemene Voorwaarden op deze site.

Kan ik ook één box bestellen met materialen voor twee kinderen?

Leuk dat jullie samen aan de slag willen! Stuur even een mailtje naar info@wahoe.nl en dan kijken we wat voor je kunnen betekenen.

Wat kan ik doen als er een onderdeel mist of beschadigd is?

Als je een mail stuurt naar info@wahoe.nl dan kijken we hoe we het kunnen oplossen.

Kan ik de box ook ergens afhalen?

Ja dat kan! Je kunt je bestelling afhalen op onze locatie in Rotterdam. Na je bestelling nemen wij z.s.m. contact met je op om het afhaal-moment af te stemmen.

Mocht je de box snel in huis willen hebben als last minute cadeau, bel ons dan even zodat we het kunnen regelen.

Als ik meerdere boxen tegelijk koop, betaal ik dan maar één keer verzendkosten?

Fijn als je in één keer meer boxen bestelt want dat is beter voor het milieu. Tot zes Eduboxen kunnen we als één pakket versturen en betaal je maar één keer verzendkosten.

Kan ik als organisatie ook een Wahoe Edubox op maat bestellen?

Dat kan zeker! We denken graag met je mee om een unieke en verrassende box te maken die bij jouw organisatie en doelgroep past. Als je een mail stuurt naar info@wahoe.nl nemen we contact met je op en vertellen we graag meer over de mogelijkheden van een op maat box.

Hoe lang speelt een kind met een Wahoe Edubox?

De gemiddelde speeltijd is 3-6 uur. Dit ligt aan de activiteiten in een box en aan de manier waarop een kind er mee aan de slag gaat. De activiteiten zijn zo ontworpen dat een kind eerst iets in elkaar zet of bouwt en nadenkt hoe iets werkt. Soms lukt een activiteit niet in een keer, een kind kan dan uitzoeken waarom het nog niet werkt en het opnieuw proberen. Als ouder of begeleider kun je een kind hiermee helpen door groei gerichte opmerkingen. Het gaat in onze boxen niet om een vast resultaat of zo snel mogelijk iets af maken. We creëren juist ruimte om iets uit te proberen.

Waar is de leeftijdsindicatie per box op gebaseerd?

Tijdens het ontwerpen van de activiteiten houden we rekening met de belevingswereld en de (fijne) motorische vaardigheden passend bij een bepaalde leeftijd. Dat zijn natuurlijk altijd indicaties want ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in een eigen tempo. Dus kijk vooral zelf wat jij vindt passen bij jouw kind.

Zijn de producten van Wahoe voor thuis of kan ik het ook op school inzetten?

De Eduboxen zijn ontworpen om thuis te doen. Er zitten materialen voor één kind in.
De activiteiten worden ook op school ingezet, bijvoorbeeld bij kinderen met dyslexie, kinderen die hoogbegaafd zijn, kinderen die graag leren met hun handen. Daarnaast lenen de activiteiten zich ook voor in een praktijk. Neem contact met ons op via info@wahoe.nl als je een aangepaste hoeveelheid activiteiten wilt ontvangen voor in de klas.