meisje met gitaar leert over geluidsgolven

De kracht van nieuwsgierigheid

De wereld anno 2023 verandert snel, maar ons onderwijs innoveert, ondanks alle goede inzet, langzaam. Scholen werken met leerdoelen die zijn opgesteld in 2006. Hierdoor missen kinderen belangrijke kennis en vaardigheden voor de toekomst.

Uit onderzoek blijft dat vaardigheden als nieuwsgierig zijn, creatief denken en probleemoplossend vermogen nodig zijn om mee te gaan met onze veranderde wereld. Over 10 jaar ziet de wereld er namelijk weer heel anders uit dan vandaag. Een groeimindset maakt het verschil. Een kind met een groeimindset staat continu open voor het leren van nieuwe dingen.

maak je kind future ready met een educatief cadeau

Future ready

Wahoe Edubox maakt kinderen future ready! Juist door níet achter een beeldscherm te zitten of een boek te lezen.

De activiteiten van Wahoe maken kinderen nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en laten kinderen leren door te doen. Met aantrekkelijke materialen, korte teksten, duidelijke illustraties en een podcast wakkeren we de natuurlijke ontdekkingsdrang aan.

Je hoeft als ouder niet zelf het internet en daarna alle winkels af te speuren naar educatieve activiteiten en materialen. De onderwijskundige experts van Wahoe ontwerpen leuke en leerzame activiteiten die passen bij de leeftijd, belevingswereld en motoriek van je kind. Alle activiteiten zijn getest door kinderen. Dus je weet zeker dat een product in de smaak valt!

Ontdek hoe zwaartepunt werkt

Wat zit er in een Wahoe Edubox?

- Drie of vier speel- en bouwactiviteiten rondom één onderwerp uit onze thema’s. Bijvoorbeeld Elektrische Circuits uit het thema Science.

- Alle activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd, belevingswereld en motoriek van het kind. Elke box zorgt voor 2 tot 4 uur aan speel- en leerplezier.

- Alle materialen die je nodig hebt. Op een schaar en stiften na. Alle materialen zijn (zoveel mogelijk) duurzaam en in Nederland geproduceerd. Zo worden veel materialen geprint met een 3D printer met biologisch afbreekbare "inkt".

- Een kleurrijke XXL poster met instructie van de activiteiten, met korte zinnen en duidelijke tekeningen per stap. 

- Een podcast per activiteit waarin je kind aan het denken wordt gezet en achtergrondinformatie krijgt over het onderwerp van de Edubox. 


Voor wie?
Wahoe Edubox is beschikbaar voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en is aanvullend op de kerndoelen van het Nederlandse basisonderwijs.

Je kunt de activiteiten samen met je kind doen - quality time!- maar kinderen vanaf 6-7 jaar kunnen ook zelfstandig aan de slag.

 • biologie en milieu

  Biologie & milieu

 • thema science met reageerbuis

  Science

 • thema programmeren en computer science om te leren over logica en programmeren

  Computer science & programmeren

 • groei mindset

  Zelfbewustzijn & diversiteit

educatief pakket met poster en activiteiten

The future belongs to the curious

Uit onderzoek 'The business case for curiosity' van Harvard Business Review blijkt dat mensen met een nieuwsgierige blik en een onderzoekende houding makkelijker hun weg vinden.

Zij kunnen beter omgaan met onzekerheden en externe druk en zijn daardoor minder vatbaar voor een burn-out. Ze bewegen zich bovendien flexibel door de veranderende arbeidsmarkt en zijn gelukkiger in het leven.

Nieuwsgierig zijn heeft dus veel voordelen. Maar op school is hier niet altijd even veel aandacht voor.

Maak je kind nieuwsgierig naar de wereld met de producten van Wahoe.

Benieuwd naar het onderzoek? Je leest het artikel hier.